5 Kasım 2010 Cuma

Meşhur Trufflarım




Bunları ilk yaptığımda açıkçası bu kadar beğenileceğini tahmin etmemiştim, resmen bi truff çılgınlığı yarattım diyebiliriz:)) Neyse tarife geçelim:)

TRUFF

MALZEMELER
1 PAKET ÇİĞ KREMA(200 GRAM)
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA(80 GRAM)
1 PAKET SÜTLÜ ÇİKOLATA(80 GRAM)
1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KEK(220 GRAMLIK DANKEKLERDEN)

ÜZERİ İÇİN :

DR.OETKER GLAZÜR SOS
DR.OETKER SÜSLEME ŞEKERLERİ
KAKAO, FINDIK,HİNDİSTAN CEVİZİ,VS...

YAPILIŞI :

KREMA TENCEREYE KOYULUR, KAYNAMAYA BAŞLADIĞI ANDA OCAKTAN İNDİRİLİR,ÇİKOLATALAR İÇİNE ATILIR, DAHA SONRA VANİLYA VE PUDRA ŞEKERİDE İLAVE EDİLİR, ÇİKOLATALAR ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA ILINMAYA BIRAKILIR, BU ARADA KEKİMİZİ RONDODA UFALARIZ, DAHA SONRA ILINAN ÇİKOLATALI KARIŞIMA İLAVE EDİP, KAŞIKLA KARIŞTIRIRIZ, BUZDOLABINDA Bİ GECE BEKLETTİKTEN SONRA ELİMİZLE MİNİK TOPLAR YAPARIZ, KAKAOLU, HİNDİSTAN CEVİZLİ YADA SÜSLEME ŞEKERLİ YAPICAKSANIZ ŞEKİL VERİP HEMEN BUNLARLA KAPLAYABİLİRSİNİZ, GLAZÜRLE YAPMAK İSTERSENİZ GLAZÜRÜ SICAK SUDA HAZIRLAYIP(HAZIRLAMA ŞEKLİ PAKETİN ARKASINDA VAR) TOPLARI BU ÇİKOLATA SOSUNA BATIRIR BULARIZ, Bİ ÇAY KAŞIĞI YARDIMIYLA ÇIKARTIP ÜZERİNE SÜSLEMEK İSTEĞİMİZ MALZEMEDEN BİRAZ SERPERİZ.HEPSİ HAZIR OLDUKTAN SORA TEKRAR DOLABA KOYARSANIZ LEZZETİ DAHA GÜZEL OLUYOR, DIŞARIDA YUMUŞUYOR ÇÜNKÜ.